Föredragsserie om skiljetecken

I år var det 500 år sedan Aldus Manutius dog. Aldus Manutius (1449–1515) var en mycket inflytelserik tryckare på många områden, men bland allmänheten i dag är han mest känd för att det är i böcker tryckta av honom som de äldsta semikolonen påträffas. Semikolons dag brukar därför firas på hans dödsdag den 6 februari – som ett slags sekulär helgondag för oss som uppskattar semikolon.

Kulturhuset Stadsteatern har bestämt sig för att uppmärksamma jubiléet med en miniföreläsningsserie om skiljetecken: KAN DU KOMMA‽

Den 12 februari talar Siv Strömquist (docent i nordiska språk och författare till bland annat Skiljeteckensboken) på temat ”Gör skiljetecken någon skillnad? – Om semikolon och andra skiljeteckens historia och varför de är så användbara”.

Den 19 mars talar jag själv, på temat ”Mer än bara skrivregler – upptäck skiljetecknens litterära potential”.

Läs mer om föreläsningarna här.